Laden Evenementen

Inhoud

De thema’s van geweldloos gezamenlijk gezag zijn met name geïnspireerd op de theorieën van de Grenzeloze generatie, het gedachtengoed van Civil society van Micha de Winter en Nieuwe autoriteit en Geweldloos Verzet van Haim Omer. In de training werken we met het hierop gebaseerde GGG model, ontwikkeld door de Horizon Academie. Centraal staat hierin altijd het herstellen van de relatie. Thema’s die o.a. aan de orde komen zijn: aanwezigheid, veiligheid, waakzame zorg, zelfcontrole, bonding & bridging en praktisch handelen. Het doel is om jouw pedagogisch bewustzijn en krachten te vergroten, zodat je als krachtige opvoeder vertrouwen hebt in en controle hebt over eigen handelen. Daarnaast ben je in staat om als vertegenwoordiger van een netwerk om de jeugdige heen op te treden.

Doel en verwachte resultaten

Na de training ben je in staat om samen met je collega’s, jongeren, ouders en andere (beroeps)opvoeders Geweldloos Gezamenlijk Gezag toe te passen in jouw praktijk.

  • Je handelt actief vanuit geweldloos gezamenlijk gezag wat bijdraagt aan een veilig opvoedingsklimaat en een goede relatie.
  • Je handelt vanuit nabijheid en volharding zonder je zelfcontrole te verliezen. Hierdoor zullen de jeugdigen minder vaak en minder heftig reageren.

Door wie word jij getraind?

Inschrijven voor deze training

Downloads

Flyer

Praktische informatie

Tijdsinvestering 2 hele dagen + 1 halve
Trainingsdata
Groepsgrootte 10 tot 16 deelnemers (Alleen voor teams)
Prijs Op aanvraag
Accreditatiepunten 23 SKJ & 46 Registerplein