Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Inhoud

De focus van de verdieping ligt op het feit dat je een teamspeler bent en invloed hebt op anderen. Je krijgt inzicht in jouw competentiebeleving, jouw persoons- en cultuurparadigma’s, de wijze waarop je je positioneert in relatie tot anderen en jouw rol als professional.

In de training ga je merken dat deze nieuwe inzichten leiden tot verschuivingen in de paradigma’s die jouw handelen beïnvloeden, waardoor een nieuwe basis ontstaat om de zeven eigenschappen van Stephen R. Covey effectief te doorlopen en verankeren. Je bent hierdoor beter in staat te sturen op win-win situaties.

Doel en verwachte resultaten

Persoons- en cultuurparadigma

Welk oordeel geef jij jezelf met betrekking tot jouw competenties? En welke invloed heeft dit oordeel op wat je doet en kunt? Een positieve competentiebeleving is belangrijk voor jouw motivatie en zelfbeeld. Een realistische competentiebeleving is nodig om op een goede manier te bepalen waar je eigen mogelijkheden liggen en om te bepalen waar je de expertise en vaardigheden van anderen nodig hebt.

Tijdens de training worden reflectie en feedback gebruikt om jouw een realistisch beeld te geven van jouw competenties. Dit helpt jouw vervolgens om toe te werken naar pro-activiteit, win-win situaties en synergetische samenwerking.

Overwinning op jezelf

Voordat je ooit een overwinning met je omgeving kunt behalen, moet je eerst jezelf overwinnen. Dit betekent dat je zelf keuzes gaat maken en hiervoor verantwoordelijkheid neemt door bewust te kiezen voor groei en professionaliteit. Om dit te kunnen doen is het van belang dat je competentiebeleving reëel is en dat je je bewust bent van je eigen verantwoordelijkheid om te komen tot verandering. We gaan met elkaar bekijken hoe je dit de afgelopen tijd hebt gedaan en hoe je dit nog verder kunt verbeteren in relatie tot je persoonlijke doelen en de samenwerking met anderen.

Overwinning op je omgeving

Om effectief te kunnen samenwerken moet je kunnen denken en handelen in termen van winnen-winnen. Dit vraagt van jouw dat je gericht bent op samenwerking in plaats van op rivaliteit en dat je in staat bent evenwicht te bewaren tussen moed en consideratie. Denken en handelen in termen van ‘winnen-winnen’ leiden tot ‘rijke’ en ‘zinvolle’ relaties die je sterker maken en je in jouw kracht zetten en houden. Het stelt je in staat om van en met anderen te komen tot leren.

Jezelf blijven vernieuwen

In de training krijg je tools aangereikt en leer je om synergetisch te werken. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om verschillen tussen mensen te benutten en te komen tot creatieve oplossingen in de samenwerking en onderlinge communicatie. In de training leer je de twee belangrijkste randvoorwaarden te scheppen om synergetisch te werken: vertrouwen en samenwerking.

Gekoppelde trainingen

De 8e, creëer en inspireer - 22/11/2018
Persoonlijk meesterschap - 06/07/2020


Dit vonden zij van de training

heel positief, wisselend, stimulerend en versterkend

Ambulant begeleider, Horizon

Door wie word jij getraind?

Inschrijven voor deze training

Downloads

Flyer

Praktische informatie

Tijdsinvestering 3 dagen, 10 uur zelfstudie, een reflectietoets en een coachgesprek
Trainingsdata 06/05/2019 09:00 - 17:00
07/05/2019 09:00 - 17:00
13/05/2019 09:00 - 17:00
Groepsgrootte 10-16 deelnemers
Prijs 495,00 ex BTW incl lesmateriaal
Accreditatiepunten 32,5 Registerplein en SKJ & 38 RU Registerleraar

Locatie

De Horst
Cornelis Geellaan 2b
Alphen a/d Rijn, 2406 JG Nederland
Telefoon:
0172 448800