Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Inhoud

Een manier om echte verbinding te maken in communicatie is om het proces van Geweldloze Communicatie te gebruiken, dat is ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Het moedigt ons aan ons te richten op wat wij en de ander waarnemen, hoe we ons voelen, wat onze onderliggende behoeften zijn en wat ieder van ons graag zou willen. Het legt de nadruk op het communiceren van gevoelens en behoeftes; op dat wat ons wezenlijk raakt. Daarmee stelt Geweldloos Communiceren, ook wel Verbindende Communicatie geroemd, ons in staat om zowel in verbinding te zijn met onszelf als met de ander. De ervaring is dat er in die verbinding helderheid ontstaat en ruimte voor mededogen en compassie,waarmee een oplossing binnen handbereik ligt die zowel onze eigen behoeften vervult als die van de ander.

Het model van Geweldloze Communicatie is de rode draad bij deze training. In dit model gaat het over concrete waarneming, gevoelens behoeften. Daarnaast zullen Aikido-oefeningen worden ingezet om diverse communicatie concepten te illustreren en fysiek te laten ervaren. We gaan vooral zelf aan de slag met eigen werksituaties.

Doel en verwachte resultaten

De training heeft tot doel je in staat te stellen door middel van deze manier van communicatie verbindingen aan te gaan met je gesprekspartner. In de training staat je persoonlijke effectiviteit in de communicatie centraal. Hiermee bedoelen we dat je inzicht krijgt in de mate waarin je in staat bent in het contact met anderen. Vanuit eigen verantwoordelijkheid en behoefte kun je win-win situaties creëren. Vanuit de kracht van kwetsbaarheid ontstaan er productieve interacties met collega’s en anderen in je (werk)omgeving.

Tijdens deze intensieve tweedaagse training:

  • Leer je de gereedschappen van Verbindend communiceren in te zetten tijdens de gesprekken die je voert.
  • Leer je je inleven (in de ander en jezelf) en verbinden met ieders diepere waarden en behoeftes
  • Krijg je helderheid over het nemen van je eigen verantwoordelijkheid en de grenzen daarvan
  • Ontwikkel je je vermogen om van (schijnbaar) tegengestelde belangen te komen tot oplossingen waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden.
  • Leer je krachtig met je eigen kwetsbaarheid communiceren en kwetsbaar met je eigen kracht

Gekoppelde trainingen

Geweldloos Gezamenlijk Gezag -


Door wie word jij getraind?

Inschrijven voor deze training

Downloads

flyer

Praktische informatie

Tijdsinvestering 2 dagen
Trainingsdata 03/02/2020 09:30 - 16:30
24/02/2020 09:30 - 16:30
Groepsgrootte max 16 deelnemers
Prijs 360,00 ex BTW incl lesmateriaal
Accreditatiepunten nvt

Locatie

De Horst
Cornelis Geellaan 2b
Alphen a/d Rijn, 2406 JG Nederland
Telefoon:
0172 448800